På trikketur med Jarle Bernhoft

Fredag forrige uke lanserte Jarle Bernhoft sitt tredje album. I den forbindelse har Oslo-beboere hatt mulighet til å bytte ut den vanlige trikken til fordel for Bernhofttrikken.
Mandag, 28 april, 2014 - 12:08


Bernhofttrikken kjører frem til onsdag denne uken. Den er gratis og er du heldig, kan det hende at Bernhoft selv dukker opp og spiller for deg.

Platelansering på trikken

Trikken er en gammel oslotrikk fra 1913 med to vogner og stråseter i lengden. Jarle Bernhoft sier til OsloBy at han har et spesielt forhold til trikken, og ønsker å samle folk rundt musikken.

- Jeg er en håpløs romantiker og prøver å se gammeldags verdier. Det er viktig å ta musikken ut av ørene og se folk i øynene og kanskje til og med snakke med dem. Det er ikke så vanlig lenger i Oslo. På denne trikken reiste man sammen. Jeg er opptatt av den reisen.

 Med seter som vender seg mot hverandre, gratis kjeks og drikke, en konduktør som roper ut de forskjellige stoppestedene, er stemningen om bord svært lystig og jovial.

Lystig stemningMed seter mot hverandre er Bernhoftrikken mer sosial enn vi er vant med. Foto: Christina Schon AndersenLansering i kollektivtrafikken

Om bord på trikken kan man lytte til Bernhofts nye plate før alle andre. I tillegg vil han selv dukke opp fra en tid til en annen for å spille minikonserter for sine passasjerer. Trikken veksler mellom de ulike rutene de vanlige trikkelinjene kjører. På Bernhofttrikkens egen hjemmeside, kan du se oversikten over de ulike stoppestedene og tidspunktene.

På trikken kan man også få utdelt en replika av Bernhofts sine karakteristiske sorte briller, og bli med i en instagramkonkurranse om å bli med i Bernhofts nye musikkvideo. På Facebook kan man holde seg oppdatert på hva som skjer om bord på Bernhofttrikken.

 

Journalen har selv tatt seg en tur med trikken, og nedenfor kan du høre hva passasjerene sier om trikkeopplevelsen.

 

Bernhoftrikken.WAV

by

chrisschon

 

 

 

 

Til New York med Statoils oljepenger

Bernhoft bor for tiden i New York, men setter kursen hjemover til sommeren. Han flyttet til Det store eplet etter at han mottok Statoil-stipendet på en million kroner for å satse på musikk i utlandet. Den nye platen hans handler om at det er snålt å være nordmann i verden.

- Vi er litt i en olje - og velferdsboble i Norge, sier han til Oslo by.

Han legger til at platen handler om å bygge en bro fra velferdsboblen og ut til verden.

Emneord: