Fredrik Ditlev-Simonsen (22) forvandles til en gal forsker av Julie Gabrielsen (18). Foto: Kristine Sterud.

Klargjøres for kveldens Halloween-tunnel

Hvert år arrangerer Westerdalsstudenter åpen kjeller for alle som tør å ta en tur innom. I år er temaet "Halloween".
Torsdag, 30 oktober, 2014 - 14:08

Prosjektleder Laila Austrheim og 80 studenter ved kunsthøgskolen Westerdal Oslo ACT inviterer som i fjor, til Halloween-tunnel, catwalk og fest, dagen før selveste Allehelgensaften.

Dette arrangementet har blitt en årlig tradisjon, og de har jobbet i fire uker for å forberede seg til den horrorfylte kvelden.

Nye innslag hvert år
Tunnelen består av ni forskjellige poster med ulike temaer. Studenter fra linjene skuespillkunst, make-up, spesialeffekter, lys og scene er delt opp i grupper og samarbeider med hverandre.

– Det er helt nye ideer hvert år. Særlig studentene på spesialeffektlinjen (SFX) er veldig kreative. Sammen klarer de å koke ihop noe nytt gang på gang, forteller Austrheim om studentene.

En av gruppene har kommet opp med ideen “norsk Halloween”. De vil erstatte den klassiske amerikanske Halloween med en norsk vri.

Ingvild Håheim (21) og Pernille Person (22) er to av de som går for en norsk Halloween. De satser på huldra og selveste Askeladden, og de gleder seg til å se folk gå gjennom tunnelen.

– Jeg håper at folk blir virkelig skremt, sier SFX-studenten Håheim.

Austrheim forteller at arrangementet er veldig ulikt fra år til år, men at “mentalsykehus” er en klassiker som alltid går igjen.

Snart klareEven Torgan (22) skal sitte i to timer før sminkør Siri Gårdeng (20) er ferdig med ham. Foto: Kristine SterudSminker seg gal
Even Torgan (22) er en av mange skuespillere man kan møte i skrekktunnellen. Det er SFX-student Siri Gårdeng (20) som skal forandre ham til en gal misfostret kokk. Alt fra kostymet til sminken, til den falske huden med vorter er modellert av Westerdalsstudentene.

På andre siden av ham står Una Eliassen (21) som sminker skuespillerinnen som skal bli middagen til den gale kokken, Isabel Andreasen (22).

– Jeg skal drepe Isabel og tilberede henne. Hun spiller en ung jente som jeg skal skjære opp og ha til middag, forteller Torgan om showet de skal ha på sin post.

Skremmer mange
Tunnelen er åpen for alle som vil komme og se i kveld, og publikum slippes puljevis inn i tunnelen.

Vi har hatt voksne menn som kommer ut fra tunnelen helt hvite i ansiktet! Det har også vært noen som ville snu og gå tilbake halvveis. Det er virkelig skummelt, hevder prosjektlederen.

I år satser arrangørene på “jumpscare”, flere av skuespillerne skal hoppe ut av skjulte steder og skremme de som kommer inn i tunnellen.

– Vi er så heldige som har en så gammel og unik kjeller vi kan ha prosjektet i hvert år, sier prosjektleder Austrheim om den gamle bygningen til Westerdals Oslo Act.

Emneord: