Motiverer til bærekraftighet

Studenttidsskriftet Tvergastein lanserer nytt nummer om mat og miljø.
Onsdag, 29 oktober, 2014 - 12:30


Onsdag arrangeres “Fra jord til bord” på mathallen i Oslo.

Tidsskriftet Tvergastein inviterer til lansering av sitt nyeste nummer, og ønsker å sette fokus på folks forhold til hvor maten vi spiser kommer fra. Med seg har de også “MAJOBO”, som er en nettverksoranisasjon som jobber for kortreist og pøkologisk mat.

Tvergastein og MAJOBO ønsker å sette fokus på folks forhold til mat, og om det globale matsystemet. Margastein er et nytt tidsskrift drevet av studenter. Formålet er å opplyse om miljø og bærekraftig utvikling.

I kveld vil det bli reist spørsmål og debattert rundt hvordan det globale matsystemet henger sammen, og om det kan bedres.

Ønsker mer bevissthet

Helene Gallis er daglig leder i MAJOBO og er vara i styret til Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Hennes inntrykk er at nordmenn har blitt mer bevisst på mat i de senere årene, men at det fortsatt er mye som gjennstår.

– Det viktigste verktøyet for å få folk til å bli mer bevisste på hva de spiser er kunnskap, sier hun til Journalen.

Gallis ser stadig at unge engasjerer seg, og sier de benytter en bevisst strategi for å nå ut til yngre mennesker.

– Ved å bruke ulike medier så ser vi at vi i større grad klarer å treffe de unge. Ved å vise en dokumentar, slik som vi skal i dag, så pressenterer vi det viktigste på en presis måte. Da får man det vitkigste oppsumert på kort tid, i stedet for å bruke flere timer på en bok, forteller Gallis.

Det er nettopp engasjement og bevissthet rundt mat og bærekraftighet som er målet for kvelden. 

Emneord: