Glissent oppmøte på studentdebatt

På Facebook takket 127 personer ja til arrangementet ”Den store debatten” på Blindern. Det reelle oppmøtet var imidlertid kun et tyvetalls personer.
Mandag, 23 mars, 2015 - 15:43


Hvert år arrangeres studentvalget på Universitet i Oslo (UiO). Dette året kjemper åtte ulike lister om økt innflytelse i det øverste studentorganet, men få møtte opp for å høre deres kampsaker for studieåret 2015/16.

Håper oppmøtet blir bedre

Debattleder Axel Nerdrum var misfornøyd med oppmøtet ved debatten, men ser for seg at oppmøtet vil bli bedre utover uka.

– De som takket ja på Facebook, var kanskje med i ånden. Heldigvis pågår studentvalget hele uka, og jeg ser for meg at det kommer flere på de andre debattene, sier Nerdrum.

Heidi Bang, fra sosialdemokratene mener at det dårlige oppmøtet skyldes at det er få som er klare over at det er studentvalg.

– Dette er bare første dagen, så forhåpentligvis blir oppmøtet bedre. Det er imidlertid sosiale medier som er vår viktigeste arena for valgkampen, sier Bang. 

Hun får støtte fra Hans Christian Paulsen fra den liberale liste.

– Hvis folk ikke stiller, betyr debatten ingenting. Det er mye lettere å få folk til å engasjere seg via sosiale medier enn å få dem å møte opp på debatten, sier Paulsen.

Kjenner ikke til valget

Vidar Aleksander Berg, Hege Olsen, Laura Røisæth, og Victoria Tollefsen, studerer alle japansk. Ingen av dem er kjent med studentvalget.

– Jeg visste ikke om at det fantes et studentparlament, og det er vanskelig å stemme når man ikke vet hva det er snakk om, sier Berg.

Studentene synes også at tidspunktet for debatten var dårlig.

– Debatten var tidsmessig dårlig planlagt. Vi hadde time da den pågikk, sier Tollefsen.

Hans Christian Paulsen er enig i at grunnen til det dårlige oppmøtet er valget av tidspunkt for debatten.

– Tidligere har vi hatt debatten på kveldstid, og derfor har flere hatt mulighet å møte opp, sier Paulsen.

Vanskeligheter med stort panel

Axel Nerdrum er usikker om forskjellene mellom listene kom godt frem i debatten.

– Jeg burde vært hardere, men det er vanskelig å stille oppfølgingsspørsmål når det er et så stor panel, sier Nerdrum.

Heidi Bang, fra Sosialdemokratene, er enig med Nerdrum, og synes ikke at forskjellene mellom listene kom frem tydelig nok i debatten.

– Det gode arbeidet skjer gjennom samarbeid, men det perspektivet egner seg ikke godt i debatt, sier Bang.

Emneord: