Oppfordret til å storme rektors kontor

Grønn liste vil ta alle virkemidler i bruk for å kutte båndene mellom Statoil og UiO.
Mandag, 23 mars, 2015 - 15:57


Grønn liste stiller til valg for første gang ved studentvalget på UiO i år. Under paneldebatten mellom listene til studentvalget 15/16, foreslo Jonas Nilsen fra Grønn liste å storme rektors kontor. Grunnen er å få oppmerksomhet rundt sitt forslag om å kutte båndene mellom Statoil og UiO.

– Noen saker er så viktige at vi må vurdere å ta alle virkemidler i bruk. Hvis ikke får vi ikke gjennomslag, sier Nilsen.

Møtt med motstand

Forslaget ble møtt med motstand fra de andre i panelet som mente det ville bidra til å distansere studentpolitikken fra studentene.

– Okkupasjon er faktisk ulovlig, så skal man benytte det virkemiddelet, må det være krise, sa Marius Myhre fra Blå liste.

Liberal liste mente Statoil ville være en viktig samarbeidspartner for omstilling til fornybar energi på grunn av satsingen på vindmøller utenfor Skottland.

Statoil finansierer blant annet forskning på petroleumssystemer og implementering av fremtidens bærekraftige energisystemer.

Studentparlamentets relevans

Nilsen stilte også spørsmål ved behovet for et Studentparlament. Han hevdet at de ikke får gjennomslag. Det var Julie Sørlie Paus-Knudsen fra Reallista uenig i.

– Vi har fått gjennomslag for etiske retningslinjer for universitetet, og studentparlamentet fungerer som en viktig vaktbikkje, sier Paus-Knudsen.

Nilsen fikk imidlertid noe støtte fra Blå liste.

– Det er for lite oppslutning om valgene. Vi må bli flinkere til å få flere til å stemme, sier Myrhe.

 

Se Knut Frydenlund, internasjonalt ansvarlig ved Studentparlamentet, oppsummere Statoil-konflikten:

Emneord: