Dagens øye

Årets MGP-artister og krav om betaling for bruk av skiløyper er noe av det du får høre om i nyhetsmagasinet Dagens øye.
Fredag, 29 januar, 2016 - 14:00


Må vi i fremtiden betale for å gå på ski? Debatten er igjen aktuell, og Dagens øye har spurt en jurist om dette i det hele tatt er lov? I sendingen tar vi også opp den pågående flyktningdebatten, og du får reaksjoner på årets MGP-artister.

 

NB! Under studiointervjuet med FpUs andre nestformann Petter Melsom ble det oppgitt at leder i Sosialistisk ungdom, Nicholas Wilkinson, var med via telefon for å debattere utsendelsen av asylsøkere. Dette viste seg ikke å være tilfelle på grunn av en misforståelse, og Wilkinson har derfor fått anledning til å kommentere saken skriftlig i etterkant. Han skriver:

”- FN kritiserer norske utsendinger til Russland. Det er stor fare for at en person som rømmer fra tortur som sendes tilbake til Russland kan sendes rett videre til fare og dermed bli torturert og drept. Slik skal vi ikke ha det. Alle må få undersøkt om de faktisk har rett på opphold eller ikke. Vi kan ikke kaste ut folk uten å behandle søknadene deres. - Alle er enige om at folk som ikke har behov for opphold skal sendes ut. Uenigheten går ikke der. Uenigheten går på om Norge skal overholde menneskerettighetene og la forfulgte mennesker søke om asyl, eller om vi skal gjøre som Frp […] vil - og sende folk til en uviss framtid og mulig død uten å undersøke historien deres.”

Emneord: