Det var kun dårlig vær å finne på Hauketo holdeplass på mandag. Foto: Johannes Øyen

Leverte mat og trafikkfaste

Under det voldsomme snøværet på mandag stod mye av kollektivtrafikken i Oslo stille. Noen som stod fast på en holdeplass fikk uventet hjelp.
Fredag, 3 november, 2023 - 14:40

Mandag morgen ble Oslo møtt med store mengder snø. Det plutselige vinterværet førte til enorme forsinkelser og kanselleringer innen kollektivtransporten over hele byen. Situasjonen ble ikke bedre utover dagen. Selv da det begynte å mørkne var det kollektivlinjer som ikke var i rute igjen.

Hauketo stasjon var intet unntak. I den isende vinden og det konstante snøfallet stod det flere personer fast på holdeplassen og ventet forgjeves på busser som ikke kom. 

Plutselig kom det en bil kjørende inn på holdeplassen. På vei for å levere mat fra restauranten Grand Taj til en kunde, observerte sjåføren Malik Akhtar Mohammad de som stod fast ute i vinterkulden. 

ーJeg tenkte at de kunne trenge hjelp der de var ute i kulda, forteller han. Så jeg stoppet og plukket dem opp, sier han med et smil. 

Alle setene i bilen ble fylt opp, men han kom tilbake og plukket opp de som ikke fikk plass i første omgang. Det betød at leveransen ble forsinket.

ーDe ble kontaktet og fikk beskjed at det ville bli forsinkelser. Men det var forståelse for det.

Han forteller at han ikke var den eneste sjåføren den kvelden som hjalp de trafikkfaste. Fire andre var også ute på leveranser, selv om han ikke vet antallet de plukket opp under sine kjøreturer.


Restaurantinnehaver Amjad Hussain setter pris på at sjåførene kan hjelpe lokalsamfunnet.
Foto: Privat.

At Hauketo holdeplass ikke var et enkelttilfelle bekreftes av Amjad Hussain, eier av restauranten. 

ーVi hadde fire biler ute og alle plukket opp noen. Jeg tror det var seks til syv tilfeller den kvelden, sier han.

Det er ikke første gang det har vært plutselig snø eller regn. I sommeren var det problemer knyttet til flom.

ーJeg har gitt beskjed til de ansatte at om de ser noen som står fast, så må de plukke dem opp. Våre biler er synlige. Det er hyggelig at vi kan gjøre noe for lokalsamfunnet, forteller han. 

I løpet av uka har kollektivtrafikken begynt å komme tilbake til normalen og Oslos innbyggere vennes til den nye vinterhverdagen. Men da snøværet kom overaskende på kollektivtrafikken var det noen leverandører som kunne transportere mer enn mat. 

ーSom innehaver er jeg veldig fornøyd med innsatsen, konstanterer Amjad Hussain.