Storhamar trekkes 15 poeng

Årsaken er klubbens dårlige økonomi.
Tirsdag, 28 januar, 2014 - 09:46


På grunn av stadig dårligere økonomi, har Norges Ishockeyforbund besluttet å trekke Storhamar Dragons med 15 poeng, melder Aftenposten.

Denne beslutningen ble egentlig tatt 15. november i fjor, men etter noen møterunder fikk Storhamar-ledelsen frist til årsskiftet med å rydde opp i økonomien.

Da klubben ikke viste til bedre økonomiske resultater innen fristen, besluttet altså Ishockeyforbundet i går likevel å trekke klubben.

I april i fjor fikk eliteserieklubben tildelt lisens for 2013/2014-sesongen, med en forutsetning at de klarte å skape et overskudd på 1,5 millioner kroner. Klubben klarte ikke å tilfredsstille kravet, men forverret derimot økonomien med omtrent 2,5 millioner kroner.

– Føler meg delvis voldtatt

– For å si det litt voldsomt – jeg føler meg delvis voldtatt, sa daglig leder i Storhamar, Erik Kristiansen til NRK i november. Uttalelsen kom etter at Norsk Ishockeyforbund varslet det mulige poengtrekket.

Kristiansen mistenker at Ishockeyforbundet bare er ute etter å demonstrere makt, og at dette er årsaken til poengtrekket.

– Storhamars økonomi har ikke vært god, men vi prøver å se saken i et større perspektiv. Fra august har tallene gått i pluss, og derfor skjønner jeg lite av forbundets timing. På meg virker som de mest av alt har hatt behov for å vise muskler.

Mener Storhamar har vært bevisst uansvarlige

Jon Haukeland, generalsekretær i Ishockeyforbundet, tror Storhamar har drevet en bevisst, uansvarlig økonomi.

– Storhamar later til å ha god kontroll på regnskap og drift. Det er hele året rapportert rettidig, om dog med lite kommentarer og forklaringer. Det er derfor vanskelig å forstå annet enn at klubben bevisst har drevet på en måte som ikke kunne gi budsjettert resultat. Når ledelsen innså at budsjettet ikke ville bli nådd, burde ytterligere kostnadssparende tiltak vært iverksatt, sier han.

Tags: