Curlinggutta ute av OL

Norge maktet ikke å slå britene i skjebnekampen om den siste semifinaleplassen. Gutta i lappebuksene er dermed ute av OL.
Tirsdag, 18 februar, 2014 - 09:00


Etter å ha tapt mot begge sine skandinaviske naboland, sist mot Danmark, måtte Norge ut i omspill om den siste semifinaleplassen. Etter dramatikken mandag, da kineserne reddet Norge fra å ryke rett ut av mesterskapet med en perfekt sistestein mot Storbritannia, karret Norge seg til omspill.

Jevnt spill

Norge gikk inn i den siste omgangen med en 5-4-ledelse, men ga også fra seg sistesteinen til Storbritannia. Med det utgangspunktet, måtte Norge virkelig dra frem storspillet i den siste omgangen for å unngå ekstraomganger eller britisk seier.

– Dette er ikke noe ideelt utgangspunkt, konstaterte Tv 2s kommentator Jørgen Klem.

Drama nok en gang

Det greide de ikke. Norge ledet 5-4 helt til aller siste stein i kampen, og det så ut som om britene skulle safe inn det ene poenget og sikre ekstraomganger. Britene valgte likevel den risikable løsningen, og gikk for to poeng. Murdoch sendte avgårde en fantastisk sistestein og sendte Norge ut av OL.  Storbritannia vant 6-5, og Ulsrud & Co er ute av de olympiske lekene.

– Sånn gikk det, fastslo Jørgen Klem.

Kan ta første medalje siden 1926

Britene sikret seg dermed muligheten til å ta sin først OL-medalje i curling siden sporten ble satt tilbake på OL-programmet i 1994. Britene vant nemlig OL-historiens første curlingmesterskap i 1926.

 

Tags: