Feil smøring eller feil slip?

Feil smøring og sliping kan ha kostet det norske langrennslaget to stafettgull i helgen.
Mandag, 17 februar, 2014 - 15:45


Det norske smøreteamet har i mange år gitt nordmenn det beste utgangspunktet for å ta medaljer i langrenn. Vi har vært vant til å ha gode ski. Slik har det dessverre ikke vært så langt i OL i Sotsji. På dame- og herrestafetten i helga ble endte det med fjerde og femteplass for de norske landslagene. Skiene de gikk på var ikke i nærheten så bra som forventet, selv om smørerne har jobbet dag og natt for å finne den rette glien og det riktige festet.

– Dette er ikke en konspirasjonsteori. Jeg har fått bekreftet fra leverandører at det finnes produkter vi ikke har fått, sier smøresjef Knut Nystad på mandagens pressekonferanse i Sotsji. Han sier at de behandler leverandørene sine med respekt, og at han ikke skjønner hvorfor de ikke har fått tilgang til den samme smøringen som de andre landene. Til NRK sier han imidlertid at han ikke vet om de andre landene har tatt i bruk de nye produktene enda.

Ifølge den svenske landslagstreneren har de brukt forskjellige produkter hver dag.

– Jeg tror ikke vi bruker annen skismøring enn de norske, sier den svenske landslagstreneren Rikard Grip til Expressen.

Journalen dro ut for å høre hva folk mente om smørebommen:

Petter Northugs ski var fabrikkslipte, og ikke slipt av det norske smøreteamet. Det kan ha vært det beste skiparet på langrennslaget i helgen. Knut Nystad sier til dagbladet at feil slip kan ha vært en av grunnene til at skiene har vært elendige, og er nå optimistisk.

- Vi har fire nye muligheter, og det er det som er viktig. Nå må vi bare sette en strek over det her, avslutter Nystad.

 

Tags: