Kombinert-komet spurtet inn lagseier

Sotsji-OL: Jørgen Graabak slo tyske Fabian Riessle i den dramatiske innspurten av dagens kombinertstafett. Unggutten slutter ikke å vinne i Russland.
Torsdag, 20 februar, 2014 - 14:33


Det ble nok en gang jevnt i OLs kombinertløp. Etter å ha slått Magnus Moan med 0,6 sekunder i spurten på tirsdag, vant Jørgen Graabak nok en gang med liten margin i dagens lagkonkurranse. Han slo tyske Fabian Riessle med 0,3 sekunder.

– Jeg fikk et perfekt utgangspunkt

Unggutten er raskt ute med å dele æren med sine lagkamerater. Graabak fikk nemlig et perfekt utgangspunkt før den siste etappen.

– Gutta ga meg et perfekt utgangspunkt, og det var vel nesten forventet at jeg skulle vinne. Jeg var både lettet og glad da jeg gikk i mål, forteller Graabak til TV 2.

Graabak debuterte i OL senest på tirsdag, og har allerede sikret seg to gull. Den mer meritterte lagkameraten Magnus Moan var også i ekstase etter dagens seier.

– Fy faen. Dette er helt sinnsykt bra. Jeg trodde dette bare var et vanlig skirenn, men det var kanskje mer enn det, fortalte en gråtkvalt Magnus Moan til Tv 2.

Klemetsen avgjørende

Lagkameratene trekker frem Håvard Klemetsen som dagens mann, til tross for at det var Graabak som trygget inn gullet til slutt. Klemetsen holdt Norge innen rimelig avstand til Tyskland og Østerrike etter et fantastisk sistehopp i hoppkonkurransen. Han holdt også følge med de tyskspråklige rivalene i skisporet, til tross for å være landslagets antatt svakeste langrennsløper.

– Jeg tror spesielt hoppet mitt var avgjørende for at laget så muligheten, sa Klemetsen til TV 2.

Hoppet gjorde at Norge kun lå 25 sekunder bak Tyskland før skiløpet. Magnus Moan tok igjen den ledelsen allerede i den første etappen, og både Klemetsen og Magnus Krog holdt seg sammen med Tyskland og Østerrike i sine etapper.

Feiret med joik

Finnmarkingen Håvard Klemetsen lovet VG en joik dersom han vant tirsdagens kombinertrenn. Det ble ingen joik da, men Klemetsen fikk med seg lagkameratene på en seiersjoik i dag.

TV 2 har fått med seg denne noe uvanlige feiringen på video. (Videoen ligger til høyre i saken).

Dermed topper Norge medaljestatistikken i Sotsji-OL fredag ettermiddag.

 

Tags: