Løper ute året rundt

Trodde du løping var forbeholdt tørr asfalt og plussgrader? Med piggsko velger stadig flere å beholde løpetightsen på - også når snøen daler ned.
Torsdag, 20 februar, 2014 - 15:36


På Løplabbet i Oslo bugner det av joggesko i alle regnbuens farger. Butikken har spesialisert seg på løping i mange år, og butikkansatt Eirik Tanberg tror løpetrenden stadig øker.

- Nordmenn er glad i å løpe, og jeg har inntrykk av at det nå også er flere og flere som løper på vinterstid, sier han.

Helårsløper og redaktør i løpsmagasinet Kondis, Runar Gilberg, er enig.

- Løping har forsåvidt vært en helårsidrett lenge, men flere muligheter har nok gjort at enda flere velger å løpe også om vinteren, sier Gilberg.

Piggsko

POPULÆRE PIGGSKOEirik Tanberg i Løplabbet viser piggskoutvalget. Foto: Stine Cecilie Granlund. 

For selv om man kan klare seg med vanlige joggesko på vinterføre, er det piggsko som gjelder hvis man skal løpe på virkelig glatt føre.

- Hvis man løper mye er det vanlig å investere i et par piggsko. Eller så kan man sette inn pigger i vanlige joggesko, sier Tanberg på Løplabbet.

Han tror det er lurt med piggsko om man løper på snø, men poengterer at det er like greit med vanlige joggesko om man løper forsiktig.

- Det er bare å ikke løpe så mye på hælen, da er det større sjanse for å gli. Det beste er å trippe litt dansende og lekende bortover, sier han.

Mindre belastning

I tillegg til gevinsten med å vedlikeholde kondisen året rundt, kan vinterløping også ha andre fordeler.

- Snø er mykere enn asfalt, og dermed snill mot beina. Å løpe på snøføre kan virke mindre belastende, sier Kondis-redaktør Gilberg.

- Hva slags vinterforhold er best å løpe på?

- Det verste er i hvert fall saltet snø, det blir slapsete. Det beste er hardpakka snø på kalde dager. En rolig tur i sånt vær er fantastisk, sier Gilberg.

 

 

Tags: