Norsk favoritt i ny OL-gren

Hilde Katrine Engeli er medaljekandidat når parallellslalåm for første gang er OL-øvelse under Sotsji-lekene.
Tirsdag, 18 februar, 2014 - 13:32


I OL i Sotsji har det i alt kommet 12 nye idrettsgrener, noe som gjør Sotsji til tidenes største vinter-OL. En av de nye idrettsgrenene er parallellslalåm, som vi får se lørdag 22. februar. Fredag går derimot startskuddet for parallellstorslalåm, som er en noe lengre løype.

Ungt talent

I Sotsji skal det utdeles medaljer i hele 98 øvelser, og Norge sender sin største OL-tropp noensinne. Fra Norge stiller det 26 år gamle snowboardtalentet Hilde Katrine Engeli, som hevdet seg som en dyktig snowboardkjører da hun vant Junior VM i parallellstorslalåm bare 14 år gammel. I 2011 ble hun på nytt verdensmester, da i senior VM. Engeli er den eneste norske kvinnen som deltar internasjonalt i parallellslalåm.

Generalsekretær i Snowboardforbundet, Lisa Mari Watson, befinner seg i Sotsji, og sier hun er veldig klar for å heie på Engeli.

SOTSJIvinter-OL. foto: flickr

- Jeg har kjørt med henne selv, og vet at hun har det i seg. Hvis alt klaffer på onsdag er jeg sikker på at hun kommer til å levere et veldig godt renn på onsdag og på lørdag.

Parallellslalåm i snowboard går ut på at to snowboardkjørere starter likt på toppen av en slalåmbakke, og førstemann til mål går videre til neste runde. I parallellslalåm er det færre porter enn i parallellstorslalåm. Det konkurreres først i åttedelsfinale, kvartfinale, semifinale og finale. Lengden på løypa er 320 meter.

Ekspertkommentator for snowboard i TV2, Jonas Greve, har også store forventninger til Engeli.

- Det er ikke så stor satsing på denne idrettsgrenen i Norge. Dette blir veldig spennende, og Engeli er i god form, sier han.

 

Tags: