Torsdag i forrige uke konkurrerte Norges eneste kunstløper i OL, Anne Line Gjersem (20), mot 23 av verdens aller beste løpere. Nå satser hun allerede mot neste vinter-OL.

OL ga mersmak for kunstløpyndling

Torsdag, 20 februar, 2014 - 12:23


Lenge så det dårlig ut for kunstløper Anne Line Gjersem. 20-åringen hadde levert et godt program og fått poengsummen 48,56, det beste i karrieren. Likevel lå hun lenge én plass unna finaleplass. Men da svenske Viktoria Helgesson falt to ganger i sitt kortprogram og fikk poengsummen 47,84, kunne Askerjenta slippe jubelen løs. Med seks løpere under seg på lista var hun blant de 24 beste som kvalifiserte seg til friløpet torsdag.

Norges kunstløpsyndling var godt fornøyd etter løpet.

- Jeg er utrolig godt fornøyd selv. Jeg kjente spenning  kroppen og var veldig godt fornøyd med å få representere landet mitt. Og nå skal det skje én gang til i Sotsji, sa hun til Aftenposten samme kveld.

Torsdag kveld bar det ut på isen i friløpet, og Anne Line endte til slutt på en 23. plass. Etter denne siste opptredenen i Sotsji, uttrykte Anne Line stor glede over OL-deltakelsen.

- Det viktigste jeg tar med meg herfra er det å konkurrere foran et stort publikum. Det har vært viktig for meg å lære hvordan man fokuserer når mange ser på. Jeg skal bare satse videre mot neste OL, sa hun til Aftenposten.

Tidligere i vinter møtte Journalen Anne Lines tvillingsøster, Camilla Gjersem. De to har hele oppveksten konkurrert mot hverandre. Likevel var det kun èn av de to som kunne få gullbilletten til Sotsji.

 

Se intervjuet med Camilla Gjersem her:

Tags: