Fekter for fedrelandet

Når VM i fekting står for døren neste måned stiller Oslo Fekteklub sterkt. Anton Ræder og Ferdinand Eliassen er to av tre nordmenn som kan kvesse kårdene for kadett-klassen.
Mandag, 24 mars, 2014 - 14:18


VM i fekting holdes den 4. og 5. april i Plodiv, Bulgaria, og Norge sender tre deltakere østover i klassen for 14-17 år. Forut for resultatene under NM i forrige helg var allerede Ferdinand Eliassen fra Oslo og Aksel Dousso fra Molde på landslagsblokka, men det skulle bli jevnt om de neste flybillettene til den bulgarske VM-byen.

Intern konkurranse

Det stod mellom klubbkameratene og konkurrentene Anton Ræder og Alexios Økland.

– Rangeringen i Njårdhallen under NM sikret Anton Ræder den siste plassen for Norge til å delta i VM, sier Yngve Eliassen, lederen i Oslo Fekteklub.Yngve Eliassen forteller at VM i Bulgaria er det viktigste stevnet i løpet av året.

NMGuttene takker hverandre for kampen mot Molde under NM. Foto: Privat

Fekter mot de beste

Det er hard konkurranse med tanke på at sporten er relativt viktig for mange land som Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Russland og de øvrige østblokklandene. I tillegg til de europeiske landene, stiller også USA, Japan, Venezuela og mange flere.

– De aller beste fra hver nasjon kommer til VM og alle fektere ønsker å nå høyt opp på lista. Det vil være cirka 120 kadett-herrer og 110 kadett-damer. Det vil i tillegg være VM for juniorer, både individuelt og for lag, sier Eliassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: