Supporterleder: Skal ikke feire at Moyes fikk sparken

Manchester Uniteds norske supporterleder liker ikke at hans klubb har sparket trener for første gang på 28 år.
Tirsdag, 22 april, 2014 - 11:39


– Vi er nok et lag som sparker manageren sin etter kort tid, erkjenner Bård Skaar Viken, leder i Manchester Uniteds norske supporterklubb.

Det ble i morgentimene kjent at David Moyes blir avsatt som trener for det engelske fotballaget Manchester United. Klubben, som ligger på syvende plass i den engelske toppdivisjonen, fikk nok av skotten og sparket han bare etter et drøyt svangerskap i sjefsstolen.

Sist Manchester United sparket en trener skjedde i November 1986.

– Ledelse tar tid

Viken mener de dårlige resultatene gjør at sparkingen av Moyes er riktig, men skulle sett at den sindige Glasgow-gutten skulle fått mer tid til å forme klubben.

– Jeg skal ikke feire at Moyes fikk sparken. Ledelse tar tid, og han burde kanskje fått det. En organisasjon formes ikke på noen få måneder, sier han.


Bård Skaar Viken - MUFC.jpg

Alle vil huske at Ferguson utpekte Moyes

Den forrige treneren til Manchester United fikk 27 år som sjef. På den tiden ble det 38 trofeer, derblant 13 seriemesterskap.

Ferguson pekte ut Moyes som arvtager, men tror ikke han skal lastes for den uteblivende suksessen.

– Selvfølgelig vil alle huske at det var Sir Alex som pekte på Moyes, men han står støtt på statuen utenfor stadionen, sier han.

5 av 6 siste trenere sparket

Nyheten brakk i morges da klubben brukte 33 ord i en kommentar. 

Med David Moyes ute av klubben har fem av de siste seks Manchester United-sjefene fått sparken. Den sjette satt på topp i 27 år.

– Som fotballtrener er du avhengig av resultater, sier Viken.

Fotballspilleren Ryan Giggs tar over midlertidig. Han skal i følge både Viken og Manchester Evening News være trener ut sesongen. Nå spiller han for laget han tar over.

Lanserer Solskjær og Skullerud som arvtager

På Twitter har brukerne allerede begynt å spekulere i hvem som tar over til sommeren. Der blir navn som Manchester United-legende Ole Gunnar Solskjær, Molde-trener Tor Ole Skullerud, England-sjef Roy Hogdson nevnt. Supporterleder Viken mener han er realistisk når han ønsker Jürgen Klopp.

– Han har en underholdende fotballfilosofi, så det hadde vært gøy, sier han.

Klopp skal i følge The Guardian ha sagt at han ikke er interessert til å ta over Manchester United.

Uansett hvem som tar over føler Viken seg sikker på at Manchester United er igjen et topplag i 2015.

– Da spiller vi Champions Leauge. Som seriemestre, sier han.

 

Tags: