Norske hestehåp i Paris

Den årlige kampen mellom norske, svenske og finske kaldblodshester starter på Vincennes i Paris torsdag.
Torsdag, 19 februar, 2015 - 12:53


Fire norske travhester er klare for start på Vincennes i den franske hovedstaden Paris. Deriblant Morten Langlis egne hest Sagi Allvinn som til nå er et knepent andrevalg i den norske potten. Rett bak Jærvsø Bjørn som er svenskenes største håp i løpet. Løpet er som en landskamp mellom Norge, Sverige og Finland på fransk jord.

Sagi Allvinn har fått egen fransk kusk for anledningen i Matthieu Abrivard. De tre andre norske hestene som stiller til start i Paris er H.G. Imar, Mjølner Komet og Vertigo Prins og blir kjørt av henholdsvis Kai Johansen, Jan Roar Mjølnerød og Gunnar Austevoll.

Erik Killingmo er trener for både H.G. Imar og Sagi Allvinn og den erfarne treneren hadde gjort mange forberedelser før turen til Frankrike.

– Vi tar med mest mulig vann hjemmefra, vannet i Paris inneholder mye mer klor enn våre hester er vant til. De hestene som takler reise og opphold best, vil også prestere best, sier Killingmo til rikstoto.no.

Geir Vegard Gundersen og Fetter’n T.G. vant i 2013. Se vinnerløpet her.

Prix des Trotteurs «Sang-Froid», som konkurransen heter, består av to løp. Det første løpet går torsdag klokken 16, mens det andre går på søndag.

Tags: