TV 2 kjøper C More

I dag ble det klart at TV 2 kjøper konkurrenten C More. Det vil si at tippeligaen er tilbake på Tv 2 i løpet av våren, så frem konkurransetilsynet godkjenner avtalen.
Mandag, 23 februar, 2015 - 13:41


C More har til sammen 14 kanaler som tilbyr alt fra film til sport. Og det er kanskje nettopp sport som har gjort kanalen så interessant for TV 2. C More besitter rettighetene på 6 av 8 tippeligakamper frem til 2016, samt internasjonale rettigheter innen blant annet spansk og italiensk fotball, ishockey, tennis, golf, motorsport, ridning og ekstremsport. Tippeligaen

Sports- og nyhetsredaktør i TV 2 Jan Ove Årsæther forteller på deres hjemmesider at norsk fotball endelig kommer hjem, og han lover et godt produkt.

– Alle vet at når vi overtar en rettighet, så gir vi full gass og lager et redaksjonelt produkt av høyeste klasse. Dette vil seerne og klubbene merke. Vi har gjort det med OL, sykkel og engelsk fotball. Nå skal vi gjøre det med norsk fotball for andre gang, sier Årsæther til TV 2.

 

 

Ikke alle er like fornøyde med avtalen

TV Norge sjef Harald Strømme liker ikke nyheten om at TV 2 kjøper opp C More. I følge VG har han allerede vært i møte med konkurransetilsyntet for å stoppe kjøpet.

– Et sammenslått TV 2 og C More vil bli helt dominerende i betal-tv-markedet, og hvis de får anledning til å skape et monopol på Premier League (der TV 2 har rettighetene til våren 2016) og Tippeligaen, får de en forhandlingsmakt som i realiteten setter markedsmekanismene ut av spill. Det vil både forbrukerne og rettighetshaverne tape på, sier Strømme til VG.

Årsæther avviser påstandene til Strømme

– Han må leve i en fantasiverden og må sitte på et kontor fjernt fra redaksjonelle miljøer. Vi har hatt massiv dekning av ski-VM nå, uten å ha rettigheter. Vi har alltid dekket OL massivt, selv om vi ikke har hatt rettighetene, argumenterer han ovenfor VG.

Opp til konkurransetilsynet

I pressemeldingen fra C More står det at overtakelsen må godkjennes av konkurransetilsynet og forventes å være klar iløpet av våren. Intill en godkjennelse foreligger, vil C More opprettholde sitt salg av film- og sportsprodukter som tidligere.

Tags: