De norske håndballherrenes EM-thriller

Tremålsseier mot Kroatia og hjelp fra Hviterussland kan føre Norge videre fra gruppespillet i EM.
Mandag, 18 januar, 2016 - 13:16


En nervepirrende kamp mellom Norge og Kroatia i går kveld endte med seier til de norske herrene. Etter to intense omganger vant Norge 34 - 31 over kroatene.

Tidligere samme kveld overrasket Hviterussland med en knepen seirer mot Island. Begge seire er til stor hjelp for Norge som ligger på andreplass i gruppe B. Alle lagene i gruppa har for øyeblikket to poeng.

Storspill i og foran mål

I går kveld serverte de norske herrene en time med håndball på høyt nivå. Kristian Bjørnsen benyttet kampen til å score sitt tohundrede landslagsmål i karrieren, samtidig som han ble Norges toppscorer med sine syv mål i kampen. Dermed skjøt han seg inn på en tredjeplass på mesterskapets toppscorerliste.

I den andre enden av banen stod keeper og sisteskanse Espen Christensen som en bauta den siste halvtimen etter å ha kommet inn for Ole Erevik. Christensen reddet ti av 22 skudd, flere av dem alene mot kroatiske spillere.

Bør slå Hviterussland på tirsdag

I morgen møtes Norge og Hviterussland til det som kan bli en thriller. Barys Pukhouski ble toppscorer for Hviterusserne i går med elleve mål mot Island.

Dersom Norge klarer å stoppe Pukhouski og sleggen på venstrebekk, Sergej Rutenka, har Norge gode muligheter til å ta seg videre til hovedrunden.

Med seier mot Hviterussland går de norske gutta videre uansett resultat mellom Island og Kroatia. Ender det med tap er Norge avhengige av at Island slår Kroatia for å avansere fra gruppespillet.

Ikke sikkert at Kroatia slår Island

Mange vil si at Kroatia, på papiret, er et bedre lag enn Island. TV3 sin håndballekspert, Frode Kyvåg, er ikke sikker på seier til Kroatene. På spørsmål fra VG søndag svarte Kyvåg at Island har kniven på strupen. Han sier Kroatia har mye nytt på gang. Dermed er de også mer ustabile og ujevne enn tidligere.

Skjebnekampen mot hviterusserne spilles tirsdag klokken 18.15.

Tags: