Korrupsjon sjokkerer tennisverdenen

Nye avsløringer viser grov korrupsjon i tennissporten.
Mandag, 18 januar, 2016 - 14:12


Flere dokumenter som underbygger påstandene om kampfiksing er blitt lekket til pressen, rapporterer Buzzfeed og BBC.

De inneholder navn og opplysninger på spilllere mistenkt for kampfiksing. Mange av dem er tidlligere vinnere av både singel og double Grand Slam-turneringer.

Allerede i 2007 skal etterforskere ha rapportert om 16 spillere som er mistenkt for kampfiksing og korrupsjon, men ingen tiltak skal ha blitt gjort av ATP (Association of Tennis Professionals).

Får spille Australian Open

Avsløringene som har sjokkert tennisverden skjedde rett før åpningen av Australian Open idag. Mange av spillerne som er navngitt i de offentligjorte dokumentene skal spille turneringen.

Mange har kritisert ATP for å ikke slå hardt ned på spillerne som er mistenkt for kampfiksing, og mener de bør bli utestengt fra Australian Open inntil de har blitt etterforsket.

Ble tilbudt penger

Novak Djokovic, verdens beste mannlige tennisspiller, har etter avsløringene fortalt at han også har blitt tilbudt store summer for å fikse singe egne kamper.

– For meg er dette ikke noe jeg vil bli linket til. Jeg ser på det som grov kriminalitet. Og synes ikke det har noe i tennissporten å gjøre, eller noen annen sport for den saks skyld, sier Djokovic til den britiske avisa Independent.

 

Tags: