Magne Hoseth takker ja til Notodden

Fotballprofilen fortsetter karrieren i Notodden, og klubben mener det er tidenes signering.
Tirsdag, 19 januar, 2016 - 15:35


I dag ble det klart at Magne Hoseth signerer en toårskontrakt med Notodden. De spiller 2.divisjon i Telemark.

– Det er en gledens dag. Han er den største signeringen vi noen gang har gjort. Dette er en spiller med 22 landskamper og som har vunnet serien tre ganger. Det er bare smil rundt om i klubblokalene i dag, sier sportslig leder, Per Arne Hansen, til Telemarksavisa.

Skal kombinere med trenerjobb

Hoseth skal kombinere spill i 2.divisjon med trenerjobb på Godset-akademiet i Drammen. Her skal han også bosette seg. Akademiet har blitt en talentfabrikk, og har blant annet fostret opp talenter som Martin Ødegård og Iver Fossum.

– Vi har gjort en grundig jobb for å få han på plass. Det viktigste fokuset vårt har vært sportslig, men vi vet at klubbens satsing, fasiliteter og organisasjon er konkurransedyktige med større klubber. Vi har også gjort jobben vår for at Magne skal utvikle seg som trener, sier trener Kenneth Dokken til Varden.

Har stor tro på andredivisjonsklubben

– For meg personlig er det hele pakken som er interessant, sier Hoseth selv til VG.

Klubben legger også forholdene til rette for at 35-åringen kan begynne på trenerutdanning. Klubben har milliardær Kjetil Holta i ryggen, og har derfor et godt økonomisk fundament. Klubben har et mål om å rykke opp, og Hoseth har tro på at klubben kan klare det på lengre sikt.

– Til å være 2.divisjonsklubb har de alt på stell. Anlegg, klubbdrift, støtteapparat. Notodden er på Tippeliganivå på mye. Så gjelder det å få inn en vinnermentalitet som gjør at vi vinner 2.divisjon. Etter hvert er Tippeligaen målet, forteller Hoseth til VG.

 

Tags: