Slik kommer Norge til semifinale

Gårsdagens uavgjort gjør semifinale-veien lengre, men alt er fremdeles i våre egne hender.
Tirsdag, 26 januar, 2016 - 12:45


Norge kastet igår bort en kjempemulighet til å nå en semifinale i Europamesterskapet. Etter å tatt med seg full pott inn i sluttspillet, og i tillegg slått vertsnasjon Polen, så skulle vi bare slå Makedonia. Det antatt svakeste laget i gruppen. Dessverre gikk ikke det.

Norge kom bakpå fra start og lå bak med 4-5 mål gjennom store deler av kampen, men når det gjenstod et kvarter begynte de norske håndballgutta opphentingen. Tre minutter før slutt tok vi ledelsen 31-30, men det holdt ikke helt inn og makedonerne utlignet til 31-31 som også ble sluttresultatet.

Dermed må vi nå mest sannsynlig slå håndballstorheten Frankrike, for å nå en semifinale. Det blir alt annet enn lett. Frankrike er nemlig regjerende OL-, VM- og EM-mester. Vi kan sammenlikne dem med våre håndballjenter. Det sier litt om hvilken oppgave våre norske håndballgutter har foran seg.

Kroatisk hjelp

Norge kan allikevel nå en semifinale om de skulle tape for Frankrike, men da er vi avhengig av hjelp. Den hjelpen må vi få fra et Kroatisk lag som har underprestert i dette EM. Kroatene har nødt til å slå eller spille uavgjort mot vertsnasjon Polen. Da vil Norge gå videre med enten et poeng eller på innbyrdes oppgjør. Skulle derimot Polen slå Krotia, og Frankrike slå oss, så er de norske gutta slått ut av dette EM.

Polen er også en av favorittene til å vinne dette Europamesterskapet, sammen med Frankrike, så en seier mot Krotia er intet mindre enn forventet. Krotia har heller ikke nevneverdig å spille for, og Polen vil mest sannsynligvis ikke kaste bort den muligheten Norge ga dem i går ved å spille uavgjort mot Makedonia. 

– Fantastisk gruppe

Norge skal allikevel være meget fornøyde med sin egen innsats i dette EM. Håpet var å komme inn sluttspillet med poeng, og når de nå da har mulighet for å nå en semifinale så har håndballgutta definitivt levert varene. Keeperveteranen på landslaget, Ole Erevik, skryter av samholdet Norge har i dette mesterskapet.

– Vi er en supersveiset gjeng, som aldri gir opp og som kjemper for hverandre. Det er en fantastisk gruppe med mange ungutter som har trent masse de siste årene og som fremdeles vil trene og bli bedre, sier Erevik til Tv2.

Espen Lie Hansen sier seg enig med landslagsveteranen.

– Vi har det utrolig gøy sammen utenfor banen, og da har vi det gøy på banen også. Da kjemper vi for hverandre. Vi driter i hvem som scorer, bare vi vinner og vinner sammen, sier bakspilleren.

Den lagånden må være bedre enn noen gang, når vi nå skal ut mot vår tøffeste utfordring så langt i mesterskapet. Frankrike må slås, ellers må kroatene strekke ut en hjelpende hånd.

 

Tags: