Forurensning fører til langhelg i Teheran

Forurensingen i Teheran ble i går betegnet som helsefarlig. Myndighetene i Iran valgte derfor å stenge ulike institusjoner.
Torsdag, 25 november, 2010 - 13:37


I går ble skoler, fabrikker og ulike selskap stengt i Teheran grunnet forurensning. Det melder iranske myndigheter ifølge BBC.

Har skjedd før

Tidligere denne uken meldte myndighetene at forurensningsnivået i Iran kom til å stige kraftig i løpet av uken og være på sitt verste onsdag. Det ble derfor bestemt av myndighetene at det i går skulle være en 24-timers offentlig fridag.

På grunn av luftforurensning og sandstormer, er det vanlig at myndighetene innimellom må opprette offentlige fridager eller foreta trafikkbegrensninger.

I går var luftforurensningen så stor at det ble meldt offentlig fridag, og i dag er det helligdag i Iran knyttet til Eid-feiring. Det blir derfor langhelg for befolkningen i Teheran denne uken.   

Fører til dødsfall

Iranske helseeksperter melder at det hvert år dør et tusentalls personer av hjerteinfarkt og åndedrettssykdommer som følge av forurensningen i landet.  

Teherans beliggenhet er ekstra belastende ettersom byen er omringet av fjell. Når det verken er regn eller vind, kan den forurensede luften bli liggende over byen en stund på grunn av fjellene.

Emneord: