Demonstrant fjerna etter homo-protest

Under lørdagens fakkelstafett ble en mann fysisk fjernet av en sikkerhetsvakt, etter at han forøkte å vifte med et regnbueflagg.
Tirsdag, 21 januar, 2014 - 14:58


Mannen ble tatt bort fra paraden av en OL-sikkerhetsvakt etter at han hadde vifta med et regnbueflagg, mens OL-ilden var i Voronezh på lørdag. Han var tilskuer til paraden som skulle reise gjennom byen med den olympiske ild, melder NY Daily News.

– Mot OLs prinsipper

Demonstranten Pavel Lebedev skal ha sagt til The Associated Press at hovedårsaken til demonstrasjonen hans var den økende homofobien i Russland.

– Å ha lekene her motsier et av OLs grunnprinsipper, som er å skape økt toleranse, sier Lebedev til The Associated Press.

Russlands president Valdimir Putin har ved en tidligere anledning understreket at homofile kan slappe av under lekene, og ikke trenger å bekymre seg for diskriminering. Likevel ble han møtt med kritikk da han på fredag forsøkte å forklare situasjonen.

Lov om homofile

Russland innførte en ny lov om homofile i juni, noe som har fått mye internasjonal oppmerksomhet. Loven forbyr blant annet “propaganda for utradisjonelle seksuelle relasjoner”, og å snakke positivt om homofili foran mindreårige.

– Vi har ikke et forbud mot utradisjonelle seksuelle relasjoner, vi har et forbud mot propaganda om homoseksualitet og pedofili. Det vil jeg understreke, sa Putin på en pressekonferanse i forbindelse med OL-forberedelsene.

Voronezh ligger 90 mil nord for Sotsji, der de olympiske vinterlekene begynner 7. februar.

 

 

 

 

 

Emneord: