Frykter mer krig med Stoltenberg

SVs Akhtar Chaudhry tror at Norge vil slite med å si nei hvis Jens Stoltenberg blir NATO-sjef. Her møter han motstand fra NATO-ekspert Paal Hilde.
Mandag, 24 mars, 2014 - 14:58


Framtiden til tidligere statminister Jens Stoltenbergs  har vært et hett tema den siste uken, og i diskusjonen rundt hvor vidt han blir NATOS neste generalsekretær har både motstandere og tilhengere tatt til orde. Aftenposten hevder også at de har fått bekreftet at Stoltenberg har fått stillingen.

- Vanskeligere å si nei

Torsdag skrev SV-politikeren Akthar Chaudhry følgene melding på twitter:

“Dersom en nordmann (Stoltenberg) blir NATO-sjef vil det bli enda vanskeligere å si nei til å delta i kriger vi måtte mene er unødvendige.”

Chaudhry ønsket ikke å kommentere twitter-meldingene videre, men sa til Journalen at han sto inne for det han hadde skrevet.

Liten påvirkningskraft

NATO-ekspert Paal Hilde mener det ikke er grunn til å bekymre seg hvis Stoltenberg får jobben.

– Om Stolberg blir den neste generalsekretæren vil selvfølgelig Norge støtte oppunder og ønske at han skal gjøre en så god jobb som mulig, men han vil jo ikke bestemme hva Norge skal mene.

Hilde fortsetter med å si at man ikke kan se bort ifra muligheten om at Stoltenbergs stilling vil påvirke enkeltmennesker, men han har vanskeligheter for å tro at det vil ha noe å si for politiske partier som SV.

– For å snu litt på fjøla, så har man sett eksempler på at den avtroppende generalsektretæren Anders Fogh Rasmussen har gått ut og vært uenig med Danmark. Jeg har ingen grunn til å tro at det blir anderledes med Stoltenberg. Jobben til Stolenberg vil først og fremst bli å tjene NATO, avslutter Hilde.

 

Emneord: