Pulversprit på vei inn på det amerikanske markedet

Snart kan du få kjøpt pulverisert sprit i USA. Tilsett vann, rør rundt, og drinken din er klar.
Tirsdag, 22 april, 2014 - 12:38


Det amerikanske selskapet Lipsmark i Arizona har utviklet pulverspriten “Palcohol” som snart kommer på det amerikanske markedet. Alkoholpulveret skal ha flere bruksområder, og trenger bare tilsettes vann. Lipsmark forteller til NTB at en kan velge mellom vodka, rom eller ferdigmiksede drinker som mojito, margarita og cosmopolitan. I tillegg kan pulveret drysses på mat, men vil bli underlagt samme restriksjoner som annen alkohol.

Ukjent fenomen

Like etter at alkoholpulveret ble godkjent og offentliggjort, har enkelte spekulert i om at det nye pulveret også kan sniffes. Lipsmark advarer på det sterkeste mot å gjøre dette, og forteller at det verken er en smart eller ansvarlig måte å bruke pulveret på. Amerikanske myndigheter har godkjent produktet, men norske selskaper stiller seg kritiske til nyvinningen.

Arcus-gruppen er en av Nordens største merkevarebedrfiter innen vin og brennevin. For dem er spritpulveret ukjent terreng.

– Spritpulveret er helt ukjent for meg. Det høres absolutt ikke bra ut. Vi har ingen planer om å importere det per i dag, sier pressekontakt Per Bjørkum.

Skepsis på Vinmonopolet

De ansatte på Vinmonopolet ved Bislett forteller at spritpulveret ikke har vært et tema i deres butikk. Etter at nyheten om spritpulveret ble kjent, ble det hevdet at Alcohol and Tobacco and Trade Bureau likevel ikke hadde godtkjent pulveret. Produksenten Lipsmark holder fast ved sitt, og mener det bare er snakk om å justere mengden i porsjonene som skal selges.

Emneord: