Flystyrten i Frankrike - en pilot ble stengt ute fra førerkabinen

Lydopptak tyder på at den ene piloten prøver å slå inn døren for å komme inn igjen i førerkabinen til ulykkesflyet.
Tirsdag, 24 mars, 2015 - 11:56


Et Airbus A320-fly styrtet i de franske alpene tirsdag morgen. Alle om bord skal være omkommet, melder Le Monde.

Svart boks gir svar

Det er New York Times som nå avslører at den ene svarte boksen skal ha gitt oss noen svar denne morgenen. Den ene av de to flygerne skal ha gått ut fra førerkabinen og slet siden med å komme seg inn igjen, forteller en høytstående militær til avisen.

– Deretter kan man høre at han forsøker å bryte seg inn, forteller han.

Fortsatt mange spørsmål

Det er fremdeles uvisshet rundt hvorfor en av flygerne forlot førerkabinen. Det er heller ikke kjent hvilken av flygerne som forlot kabinen og hvilken flyger som ble sittende.

– Vi vet ikke hvorfor en av dem gikk ut. Det eneste vi er sikre på, er at den andre flygeren mot slutten av flyturen var alene ved spakene og ikke åpnet døren, forteller kilden til The New York Time, melder NRK.

Problematisk å hente ut ofrene

Ifølge den franske regionens politisjef, David Galtier, blir det en veldig vanskelig jobb å hente ut ofrene fra flyulykken.

Skadestedet er på størrelse med to fotballbaner, opplyser politisjefen. Det skal være svært vanskelig forhold og arbeidet kan være farlig.

Ifølge Aftenposten leder den franske piloten Xavier Roy nå det pågående åstedsarbeidet.

- Det er bare mulig å ta seg frem med helikoptere, og det vil antagelig ikke bli mulig å hente ut levningene av de omkomne før i morgen, sier Roy.

16 skolebarn var ombord

Flyet med 144 passasjerer, to piloter og fire kabinansatte om bord, var på vei fra Barcelona til Düsseldorf, men forsvant fra radaren i de franske alpene nær byen Barcelonnette.

Flyet har styrtet i et område hvor det er vanskelig å komme til.

Blant de omkomne skal det være 16 tyske skolebarn og to lærere som var på vei hjem etter endt utvekslingsopphold i Barcelona, melder VG. Elevene og lærerne skal ha vært fra den tyske byen Haltern am See.

Helikoptere deltar i søket

– Ulykkesstedet ligger mellom 2.000 og 3.000 meter over havet, og det er mye snø der. Redningsarbeidet krever helikopter, sier en kilde hos de lokale myndighetene til Le Figaro.

Like før klokken 14.00 norsk tid, 24. mars, meldes det om at redningsarbeidere klargjør et helikopter som skal fly til området.

Det var 67 tyske passajerer om bord. Majoriteten av de resterende passasjerene skal, ifølge Frankrikes president, være spanske og tyrkiske. Også en dansk og en belgisk statsborger var i flyet.

Emneord: