Trolig det verste fengselsoppgjøret i Mexico

Fengselsoppgjøret i Topo Chico i Mexico betegnes som et av de verste i meksikansk historie. Så langt har politiet funnet enorme mengder luksus i cellene.
Mandag, 15 februar, 2016 - 14:30


I forrige uke startet en slåsskamp i det meksikanske fengselet Topo Chico. Slåsskampene oppstod mellom rivalene fra Zeta-kartellet og Gulf-kartellet. Ifølge myndighetene er 49 drept i oppgjøret. Dette skriver CNN. På søndag klarte politiet å få en slutt på selvstyringen i fengselet i Monterrey. Fengselet har i lang tid blitt styrt av organiserte kriminelle ledere med støtte fra fengselsmyndighetene.

Luksusceller

En bar, bærbare saunaer, minikjøleskap, flatskjermer, akvarium, dop og kniver er bare noen av gjenstandene som politiet så langt har funnet.

Lederen av narkotikakartellet Zeta, Ivan Hernandez Centu, hadde både dobbeltseng, luksusbad og egen flatskjerm på cellen. Da fengselet ble angrepet hadde han, i følge sjefsetterforsker Roberto Flores damebesøk.

Fengselsansatte siktet

Oppsynsmannen og bestyreren ved fengselet er pågrepet og siktet for narkotikasmugling. De er også siktet for å ikke ha innført nødvendige sikkerhetstiltak i fengselet.

Fengseldirektøren Gregoria Salazar og viseoverbetjent Jesús Fernando Domínguez er anklaget for drap og maktmisbruk. I tillegg til dette er en fengselsvakt siktet for drap. Delstataktor Roberto Flores opplyser til Associated Press at alle tre er varetekstfengslet.

Myndighetene har nå flyttet 233 innsatte, inkludert lederen av Zeta til to andre fengsler.

”Alle privilegiene er over” uttaler Monterreys sikkerhetssjef, Cuauhtemoc Antunez.

Emneord: