12 terrorangrep den siste måneden

I mars var verden vitne til en rekke terrorangrep som kostet mange mennesker livet. Her er oversikten.
Tirsdag, 29 mars, 2016 - 15:12


29. februar: Irak

Bagdad: Den siste dagen i februar ble minst 70 personer drept og 100 personer skadet etter to bombeangrep på et travelt marked i Bagdad. IS påtar seg skylden for angrepet. Det var bare noen få minutters mellomrom mellom de to bombeeksplosjonene.  

Mahmoudiya: Tre mil sør for Bagdad gikk tre menneskeliv tapt og ti mennesker ble skadet i enda et selvmordsangrep på et marked.

Dora: Også i Dora-nabolaget sør i Bagdad ble fire person drept i et bombeangrep.

Abu Grahib: Irakiske sikkerhetsstyrker ble angrepet av selvmordsbombere og krigere samme dag. Minst 17 personer skal ha mistet livet. IS har tatt på seg skylden for angrepet.

6. mars: Irak

Hilla: IS utløste en bilbombe der minst 60 personer ble drept og over 70 personer ble såret i Hilla sør for Bagdad søndag. Nærmere 40 av de drepte skal ha vært sivile, mens resten var regjeringssoldater. Området ble også utsatt for selvmordsangrep for to år siden.

13. mars: Elfenbenkysten og Tyrkia

Grand-Bassami: To hoteller i turistbyen Grand-Bassami ble angrepet av bevæpnede menn. 14 sivile og to spesialsoldater er drept, i tillegg til angriperne.

Ankara: Minst 37 personer skal være drept og 125 personer såret da en bombe eksploderte i en park i sentrum av den tyrkiske hovedstaten. Gruppen Kurdiske Frihetshauker har tatt på seg skylden for angrepet.

16. mars: Nigeria

Maiduguri: Under morgenbønnen ble moskeen i Umurari angrepet av en kvinnelig selvmordsbomber som hadde kledd seg ut som en mann. En annen kvinne utløste den andre bomben da redningsmannskapet kom. 25 personer er drept og 42 er såret.

19. mars: Tyrkia

Istanbul: I handlegaten Istiklal ble fem mennesker drept og minst 24 såret da en selvmordsbomber sprengte seg selv. Terroristen som ble identifisert var Mehmet Öztürk (23) og skal ha vært medlem av IS.

22. mars: Belgia

Brussel: 35 personer ble drept i terrorangrepene i Brussel og noen hundre ble såret. I hovedflyplassen eksploderte to bomber i avgangshallen. En time senere detonerte en bombe i en t-banevogn ved stasjonen Maalbeek. Mange av terroristene er identifisert.

25. mars: Jemen

Aden: IS påtok seg skylden for de tre selvmordsangrepene som drepte minst 22 mennesker i havnebyen Aden.

27. mars: Pakistan

Lahore: I en populær familiepark i Gulshan-e-Iqbal-parke i Lahore ble minst 70 personer drept og 250 skadet da en selvmordsbomber sprengte seg selv i folkemengden. Gruppen Jamaat-Ul-Ahrar, som er tilknyttet Taliban, har tatt på seg ansvaret.

 

 

 

 

Emneord: