Den siste uken har skapt hodebry for Trump

Men han leder fortsatt den republikanske presidentvalgkampen.
Onsdag, 30 mars, 2016 - 12:26


Den siste uken har bydd på en rekke utfordringer for republikanernes ledende presidentkandidat, Donald Trump.

Trumps kampanje- og pressesjef ble tirsdag siktet for kroppskrenkelse da han skal ha overfalt en reporter fra det amerikanske nyhetsbyrået Breitbart. Presidentkandidaten svarte unnvikende da han ble konfrontert med siktelsen av en reporter fra CNN.

Trump har også den siste tiden vært i harnisk over sin rival Ted Cruz fra det republikanske partiet. Trump skal ha beskyldt motstanderen for å spre nakenbilder av hans kone, Melanie Trump, skriver VG.

Til tross for kontroversene er Trump fortsatt republikanernes heteste presidentkandidat, og ligger foran Cruz på meningsmålingene.

Clinton leder foran Bernie Sanders. Foto: Flickr.com.Hard retorikk

Trump har blitt populær hos mange velgergrupper, men kritiseres også for den harde retorikken i innvandringsdebatten. Blant andre demokratenes ledende presidentkandidat, Hillary Clinton, har gått hardt ut mot Donald Trump.

Hun har uttalt at retorikken hans er skamfull, fornærmende og at den sverter andre mennesker.

Det store spørsmålet

Immigrasjon har blitt et av de store spørsmålene i den amerikanske valgkampen. NRKs korrespondent i USA, Tove Bjørgaas, har uttalt at innvandring er noe som har truffet en nerve i den amerikanske befolkningen.

- Trump har vært knallhard i innvandringspolitikken og har fått med seg mange på det kontroversielle forslaget om å lage en mur på grensen til Mexico, forteller hun til NRK.

Trump har også fått stor oppslutning fordi han taler folkets sak, forteller hun videre.

Kontroversiell presidentkandidat

Trump har blitt svært populær hos middelklassen i USA, men han er også anklaget for å ikke føre en helhetlig politikk. Den siste tiden har kontroversene vært mange rundt den republikanske presidentkandidaten. Han har blant annet uttalt at han vil føre en strengere innvandringspolitikk og kaste ut 11 millioner ulovlige innvandrere fra landet.

Trump leder fortsatt den republikanske valgkampen foran motstanderen Ted Cruz. På demokratisk side leder Hillary Clinton foran Bernie Sanders.

Emneord: