Kypros-kapring: Ikke terror

SISTE: Flykaprer utstyrt med falsk bombebelte.
Tirsdag, 29 mars, 2016 - 11:18


Det kypriotiske utenriksdepartementet opplyser kl. 13:45 tirsdag formiddag at flykapreren er arrestert og at gisseldramaet er over. EgyptAir bekrefter at alle gislene kom seg fra dramaet i live.

Like før arrestasjonen tok gislene seg ut av det kaprede flyet. Én person skal ha rømt ut av et flyvindu, mens de resterende fem tok seg ut flytrappen. Et gissel ble også observert løpende fra flyet. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Det kypriotiske utenriksdepartementet opplyser at det er Seif Eldin Mustafa som skal stå bak kapringen. Han skal ha vært utstyrt med et falsk bombebeltet.

Ukjent motiv

Den kypriotiske presidenten avkrefter at det er snakk om terror, melder The Guardian. På en pressekonferanse tirsdag formiddag, opplyste egyptiske myndigheter at kaprerens motiv fortsatt er uklart.

I følge EgyptAir skal det ha vært åtte personer i det kaprede flyet før de første gislene tok seg ut.

Løslatt

EgyptAir melder på Twitter tirsdag formiddag at alle passasjerene er løslatt. Forhandlinger med kapreren skal ha ført til løslatelsene, ifølge flyselskapet.

Flyet fra EgyptAir, av typen Airbus A320, var på vei fra Alexandria til Kairo i Egypt da det ble kapret. I en pressemelding fra EgyptAir kommer det frem at flyet hadde 56 passasjerer om bord, i tillegg til en besetning på syv personer.

Som følge av hendelsen har flyplassen i Larnaka blitt stengt inntil videre. Fly med Larnaka som destinasjon blir omdirigert til andre flyplasser i nærheten, melder Flightradar24.com på Twitter.

 

Emneord: